DISTRIBUIȚI
The Daily Beast

Anthony Fauci, principalul responsabilul al administraţiei americane pentru lupta împotriva coronavirusului, a avut în cele din urmă discuţii cu echipa de tranziţie a preşedintelui ales Joe Biden, ceea ce oferă speranţe că tranziţia în privinţa chestiunilor legate de combaterea pandemiei va fi lină, relatează DPA, potrivit agerpres.

Fauci a confirmat miercuri într-un interviu că a luat contact cu Ron Klain, viitorul şef de cabinet al lui Biden.


Citește și : Xi Jinping îl felicită pe Joe Biden pentru victoria în alegerile din SUA

„Nu am avut o discuţie cu adevărat substanţială despre detaliile practice ale lucrurilor”, a spus însă Fauci.

El a mai declarat că va accepta „cu siguranţă” să se ocupe de grupul operativ privind coronavirusul în viitoarea administraţie de la Casa Albă condusă de Biden. Cu o seară în urmă, Biden a afirmat la modul general că echipa sa a fost în contact cu Fauci.

Unul dintre marile planuri din 2021 va fi vaccinarea. Numărul de cazuri zilnice creşte de asemenea în SUA, cu un bilanţ record de spitalizări.

Citește și : Austria începe din 4 decembrie campania de testare pentru COVID-19 a populaţiei

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump şi-a dat acordul în această săptămână ca administraţia federală să înceapă tranziţia către administraţia Biden, chiar dacă neagă în continuare că a pierdut alegerile, iar echipa sa juridică luptă să răstoarne rezultatele în instanţe.