DISTRIBUIȚI
Twitter

Fanii cântăreţei France Gall au defilat miercuri prin faţa sicriului înconjurat de trandafiri şi depus la casa funerară din Nanterre pentru a-i aduce un ultim omagiu artistei franceze, care a murit duminică la 70 de ani, răpusă de cancer, relatează AFP.

Au venit singuri, cu familia sau în mici grupuri de prieteni la casa funerară din Nanterre, la marginea Parisului, aducând flori pe care le-au depus la intrarea în clădire. După câteva minute de aşteptare, fanii au fost invitaţi să intre şi să se reculeagă în faţa sicriului acoperit de flori, conform agerpres .


Provenind dintr-o familie de muzicieni, France Gall s-a bucurat de succes la vârsta de 16 ani. Printre piesele sale cele mai cunoscute se numără ”Poupée de cire, poupée de son”, ”La Groupie du pianiste”, ”Si, Maman, si”, ”Ella, elle l’a”, ”Quelques mots d’amour” sau ”Résiste”.

Citește și : Peste 3000 de creştini au fost masacraţi din cauza credinţei lor într-un singur an

France Gall, care a avut mai multe drame personale în timpul vieţii sale, fusese spitalizată de la mijlocul lui decembrie oficial pentru o infecţie severă. Cântăreaţa a făcut un cancer de sân la un an după moartea bruscă a soţului său, Michel Berger, în 1992, la 44 de ani, din cauza unui infarct.

Ea s-a retras de pe scenă după ce fiica sa Pauline a murit în 1997 din cauza unei fibroze chistice, dar a jucat în 2015 în comedia muzicală ”Résiste”, care a readus în actualitate hiturile cuplului pe care îl forma cu Michel Berger.

Fanii şi apropiaţii cântăreţei se vor putea reculege în faţa sicriului artistei până joi la ora 18:00 (17:00 GMT).

Funeraliile sale vor avea loc vineri în cea mai strictă intimitate, la cererea familiei. Sicriul va fi depus în cavoul familial din cimitirul Montmartre din Paris, unde se odihnesc rămăşiţele soţului şi ale fiicei sale.