DISTRIBUIȚI
Passengers queue to check in for a flight on Singapore Airlines at O.R. Tambo International Airport in Johannesburg, South Africa, November 26, 2021. REUTERS/ Sumaya Hisham

Multe familii britanice şi-au anulat călătoriile pe care le aveau prevăzute în Spania, în perioada vacanţei şcolare din Marea Britanie, deoarece autorităţile cer vaccinarea anti-COVID-19 cu schema completă a copiilor cu vârsta de peste 12 ani, potrivit agenţiilor de turism, relatează miercuri EFE, scrie agerpres.  

Insulele Canare sunt foarte populare printre familiile britanice în vacanţa şcolară din februarie – care începe săptămâna viitoare – însă regulile sanitare complică planurile de călătorie, deoarece nu toţi copiii de peste 12 ani sunt vaccinaţi cu ambele doze.


Citește și : Un prim vot în Congresul american pentru evitarea paraliziei federale

De vinerea trecută, persoanele care intră în Marea Britanie şi au schema completă de vaccinare nu mai trebuie să prezinte un test anti-COVID, însă alte ţări menţin unele restricţii, precum testele antigen ori PCR, sau dubla vaccinare pentru a evita testele.

Potrivit turoperatorului independent Kitts, cu sediu în Hertforshire, din cauză că Spania cere dubla vaccinare a minorilor de peste 12 ani, jumătate dintre familiile care rezervaseră sejururi în această ţară şi-au schimbat destinaţia de vacanţă sau, în unele cazuri, le-au amânat pentru Sărbătorile de Paşti (aprilie).

BBC informează că preşedintele Asociaţiei Hoteliere din Tenerife, Jorge Marichal, a cerut guvernului spaniol să modifice regulile pentru a facilita călătoriile familiilor britanice. „Pierderile sunt de aproape 400 de milioane de euro pentru Insulele Canare. Vorbesc doar despre hoteluri, dacă ţinem cont şi de restaurante, impactul este mult mai mare”, a declarat Jorge Marichal postului BBC.

Citește și : Australia susţine principiul ‘o singură Chină’ şi nu are de gând să redenumească reprezentanţa Taiwanului

„Pentru noi, piaţa britanică este cea mai mare. Peste 2,5 milioane de britanici vin în Tenerife într-un an normal. Pentru noi această perioadă a anului este una dintre cele mai importante. Se vor pierde toate beneficiile”, a încheiat el.