DISTRIBUIȚI

O familie din Australia a fost atacată de un cangur crescut chiar de ei, o femeie având plămânul perforat, iar soţul şi fiul acesteia răni mai puţin grave, scrie BBC, potrivit News.ro .

Linda Smith (64 de ani), din Millmerran (Queensland), şi soţul ei, Jim, hrăneau cangurul în momentul în care animalul de 1,82 metri l-a atacat pe bărbat. Cei doi soţi, dar şi fiul lor, de 40 de ani, s-au luptat cu cangurul cu o mătură şi o lopată.


Citește și : Riadul ameninţă Washingtonul cu represalii în eventualitatea unor sancţiuni pentru cazul Khashoggi

Femeia are un plămân perforat şi mai multe coaste rupte, ea fiind internată la spital.

„A venit acest cangur şi am crezut că este Golly Gosh, unul dintre animalele pe care le-am crescut. Era un uriaş gri, care măsura aproape 2 metri. După ce Jim a căzut la pământ, cangurul a continuat să-l atace. Atunci, eu am luat o mătură, dar cangurul mi-a aruncat-o din mână şi m-a atacat şi pe mine. Fiul meu a venit să ne ajute şi l-a lovit cu o lopată în cap”, a povestit Linda Smith de pe patul de spital.

Un responsabil al serviciilor de urgenţă din Queensland, Stephen Jones, a declarat, pentru AFP, că este pentru prima dată în cariera sa de 30 de ani când întâlneşte un astfel de atac din partea unui cangur.

Citește și : China caută o „soluţie constructivă” pentru a evita un război comercial cu SUA (guvernator)

„Dacă soţia nu ar fi intervenit, totul se putea termina tragic”, a precizat Stephen Jones.

Familia Smith se ocupa de 15 ani de îngrijiirea unor animale în regiune.