DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Familia regală britanică anunță că va bloca accesul la conturile sale de pe rețelele de socializare online pentru persoanele care publică mesaje ofensatoare și că ar putea reclama la poliție astfel de fapte, potrivit Associated Press, relatează și mediafax.

Este vorba despre conturile oficiale de pe rețelele de socializare online ale Buckingham Palace (reședința oficială a reginei Elizabeth a II-a), Clarence House (reședința oficială a prințului moștenitor Charles) și Kensington Palace (reședința oficială a prinților William și Harry).


Citește și: Hillary Clinton NU va mai candida la preşedinţia SUA

Reprezentanții casei regale au menționat că instituția își rezervă dreptul de a decide cine încalcă regulile și ce utilizatori să blocheze.

„Scopul canalelor social media este de a crea un mediu în care comunitatea se poate angaja în siguranță în dezbateri și este liberă să facă sugestii, comentarii, să pună întrebări”, se arată în textul emis de casa regală, în care se solicită tuturor celor care publică mesaje pe aceste conturi să arate politețe și respect pentru ceilalți.

Comunicatul a fost emis după o perioadă în care soțiile prinților William și Harry, ducesele Catherine de Cambridge, respectiv Meghan de Sussex, au fost subiectul unui veritabil abuz online, o presupusă rivalitate a acestora fiind îndelung comentată.

Citește și: S-a aflat motivul pentru care Javad Zarif demisionase: Habar nu avea de vizita lui Al-Assad la Teheran

Noile reguli impuse de casa regală pentru conturile sale oficiale spun că nu sunt permise mesajele „nesolicitate, cele ce conțin jigniri, înșelăciuni, obscenități, amenințări, abuzuri, care promovează ura, incită și care includ materiale explicite sexual și violente”. De asemenea, nu sunt permise mesajele care promovează „discriminarea pe bază de rasă, sex, religie, naționalitate, dizabilități, orientare sexuală, vârstă”.

Familia regală este urmărită pe platforma de micro-blogging Twitter de 3,87 de milioane de persoane.