DISTRIBUIȚI
YouTube

Familia medicului pakistanez care a ajutat CIA să dea de urma lui Osama bin Laden a cerut autorităţilor o decizie rapidă în privinţa apelului împotriva unei condamnări la 23 de ani de închisoare, relatează dpa, scrie agerpres.

„Îi cerem judecătorului şef (care conduce Curtea supremă în Pakistan) o decizie rapidă în privinţa apelului”, a declarat Jamil Afridi, fratele mai în vârstă al medicului încarcerat Shakil Afridi, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată miercuri la Peshawar, în nord-vestul Pakistanului.


Citește și : LUARE de OSTATICI în Domul din Milano! Poliția a intervenit rapid

Afridi a condus o campanie falsă de vaccinare în oraşul Abbottabad pentru a confirma prezenţa lui Osama bin Laden într-un complex.

Numai după confirmarea lui Afridi forţele speciale ale SUA au efectuat raidul care s-a soldat cu uciderea lui Osama bin Laden în 2011, punând capăt celei mai lungi căutări a unei persoane date în urmărire din istorie.

Afridi este perceput ca un erou de SUA, în timp ce mulţi în Pakistan îl consideră un trădător. El a primit o sentinţă de 23 de ani de închisoare pentru finanţarea unui grup militant afiliat talibanilor în 2012.

Oficiali pakistanezi l-au acuzat pe medic de trădare pentru că i-a condus pe cei de la CIA la Osama bin Laden, dar el nu a fost niciodată inculpat oficial pentru acest lucru.

Citește și : Majoritatea scoţienilor cer independența față de UK

„Nu ni se face dreptate”, a mai declarat Jamil Afridi pentru dpa.

El a mai spus că procurorii şi tribunalul tergiversează procesul penal, în pofida faptului că fratele său a petrecut deja zece ani în închisoare fără a se lua o decizie în privinţa apelului înaintat.

Înalta curte din Peshawar, unde apelul a fost înaintat de peste 15 luni, urmează să judece dosarul joi.