DISTRIBUIȚI

Familia premierului israelian Benjamin Netanyahu l-a dat în judecată pentru defăimare pe fostul prim-ministru Ehud Olmert, după ce, în timpul unui interviu televizat, acesta le-a pus la îndoială sănătatea mintală, informează agenţia israeliană de presă TPS, potrivit agerpres.

Reclamanţii cer o despăgubire de 837.000 de şekeli (256.670 de dolari) pentru defăimarea repetată a premierului şi familiei sale, invocând în special un interviu televizat în care Olmert a spus că Netanyahu, soţia sa şi fiul lor suferă de o boală mintală şi ‘ar trebui emis pentru ei un ordin de internare în spital’.


Vezi şi: Operaţiune împotriva traficanţilor din Rio terminată într-o imensă baie de sânge – VIDEO – Black News

Plângerea depusă de avocatul Yossi Cohen în numele familiei premierului arată că, ‘în loc să se împace cu realitatea, lăsând capul jos şi plătindu-şi datoria faţă de societate, Olmert a început să se implice în mod obsesiv şi succesiv în calomnii răuvoitoare şi perverse împotriva familiei Netanyahu’.

‘Doar o persoană pătrunsă de o ură oarbă şi nestăpânită poate face afirmaţii atât de grave şi de ofensatoare în media – este vorba despre o declaraţie periculoasă pe care instanţa trebuie să o condamne şi să decidă că aceasta nu este o chestiune de libertate de exprimare’, se arată în plângere.

Citeşte şi: Retragerea americană din Afganistan se desfăşoară conform planului – Black News

Lui Ehud Olmert i s-a oferit posibilitatea să-şi retracteze declaraţiile într-un interviu ulterior, dar a refuzat. Întrebat despre ameninţarea unui proces pentru defăimare, fostul premier a spus că va fi fericit să-şi apere afirmaţiile în instanţă.