DISTRIBUIȚI
Times of Malta

Familia jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia, asasinată în 2017, a formulat luni o plângere penală în care solicită investigarea premierului Joseph Muscat privind o posibilă implicare a acestuia în asasinat, scrie cotidianul ‘Times of Malta’, citat luni de agenţia EFE, potrivit agerpres.

Soţul lui Caruana Galizia şi cei trei fii ai săi îi cer lui Muscat să nu mai participe la ancheta în acest caz pentru a garanta independenţa investigaţiei, amintind că printre persoanele anchetate se numără şi Keith Schembri, fostul şef de cabinet şi prieten apropiat al premierului.


Citește și : Podul Londrei, redeschis traficului la trei zile după atacul terorist soldat cu doi morţi

‘Times of Malta’ semnalează că Schembri a fost suspectat de implicare în operaţiunea de asasinare a ziaristei şi el ar fi oferit informaţii importante omului de afaceri Yorgen Fenech, presupusul autor moral la crimei. Fostul şef de cabinet a participat în ultimele luni şi la reuniuni ale serviciilor de securitate şi astfel ar fi putut avea acces la informaţii sensibile legate de investigaţie, mai scrie acelaşi ziar.

Prim-ministrul Joseph Muscat a anunţat duminică, la televiziune, că va demisiona în luna ianuarie, fără să vorbească despre asasinarea jurnalistei de investigaţie Daphne Caruana Galizia, ucisă la 16 octombrie 2017 cu ajutorul unei încărcături explozive plasate sub automobilul său în apropierea casei unde locuia, în satul maltez Bidnija. Trei bărbaţi au fost puşi sub acuzare pentru plasarea bombei, în faţa instanţei, ei pledând nevinovat.

Muscat, în vârstă de 45 de ani, a devenit premier în 2013. Activitatea sa a fost apreciată pentru bunele rezultate economice, dar a fost acuzat că a închis ochii în faţa corupţiei.

Citește și : Trei militari ruşi au fost răniţi într-o misiune de patrulare în Siria