DISTRIBUIȚI
Global Look Press

Coreea de Nord a prezentat Statelor Unite o factură de două milioane de dolari pentru îngrijirile medicale acordate studentului american Otto Warmbier, spitalizat în comă după ce a fost închis în Coreea de Nord şi decedat la scurt timp după repatriere, scrie joi cotidianul Washington Post, preluat de Reuters, potrivit Agerpres.

Warmbier a fost arestat în Coreea de Nord în ianuarie 2016 şi condamnat la 15 ani de muncă silnică pentru că a încercat să fure un afiş de propagandă, în timpul unei vizite organizate. La scurt timp după încarcerare, el a intrat în comă, iar după peste 500 de zile de detenţie, când a fost eliberat de autorităţile nord-coreene „din motive umanitare”, suferise deja leziuni neurologice grave.


Citește și : Patrick Shanahan, disculpat de orice încălcare a regulilor de etică ale Pentagonului

Medicii din Coreea de Nord au consemnat oficial diagnosticul de botulism, care nu a fost confirmat de spitalul din Cincinnati, în statul american Ohio, unde Warmbier a murit în iunie 2017, la câteva zile după repatriere.

Washington Post citează două surse care cunosc cazul şi care afirmă că factura pentru tratamentul studentului a fost prezentată de nord-coreeni trimisului Departamentului de Stat al SUA care l-a preluat pe Warmbier din Coreea de Nord, cu câteva ore înainte de decolarea de la Phenian.

Citește și : Carlos Ghosn a fost eliberat pe cauțiune