DISTRIBUIȚI
Mandatory Credit: Photo by Richard Drew/AP/REX/Shutterstock (9484480b) The logo for Facebook appears on screens at the Nasdaq MarketSite, in New York's Times Square Financial Markets Wall Street Facebook, New York, USA - 29 Mar 2018

Facebook va investi 300 de milioane de dolari în următorii trei ani în diverse proiecte de jurnalism, în special pentru a favoriza informaţia locală, care este deosebit de afectată de revoluţia digitală, au anunţat marţi reprezentanţii companiei americane, citaţi de AFP, potrivit agerpres.

„Vom continua să luptăm împotriva ştirilor false („fake news” – n.r.), dezinformării şi informaţiilor de slabă calitate”, a explicat într-un mesaj publicat pe Facebook Campbell Brown, vicepreşedintele departamentului de parteneriate media din cadrul companiei. „Însă avem şi oportunitatea şi responsabilitatea de a ajuta media locale să crească şi să aibă succes”, a adăugat el.


Citește și : Votul din Parlamentul britanic privind Brexitul ar urma să aibă loc marţi seara în jurul orei 20:00 GMT

La începutul lunii ianuarie 2017, reţeaua de socializare a lansat „Facebook Journalism Project”, cu obiectivul de „a consolida legăturile” dintre această platformă online şi industria mass-media.

În epocă, era vorba în principal de a propune firmelor mass-media o serie de soluţii pentru creşterea veniturilor pe care le obţin din prezenţa lor pe Facebook şi de a dezvolta schimburi între reţeaua de socializare şi companiile de presă.

Suma investită în acea iniţiativă nu a fost comunicată.

Facebook, o platformă cu 2,2 miliarde de utilizatori activi, a decis să meargă şi mai departe prin intermediul unei multitudini de proiecte, deja existente sau care vor fi lansate cu această ocazie.

Citește și : Consultările americano-ruse de la Geneva pentru ”salvarea” tratatului INF s-au încheiat fără rezultat

Printre altele, Facebook va înfiinţa un fond special în colaborare cu Pulitzer Center, beneficiar al unei finanţări de 5 milioane de dolari, care va susţine financiar proiecte de reportaj propuse de mass-media locale.

În martie 2018, grupul Google a anunţat la rândul său o finanţare de 300 de milioane de dolari pentru o serie de proiecte ce vizează combaterea ştirilor false şi susţinerea firmelor mass-media considerate fiabile.