DISTRIBUIȚI

Facebook ar putea fi ţina unor acuzaţii privind încălcarea legii concurenţei cel mai devreme în luna noiembrie, potrivit unor patru surse citate de publicaţia Washington Post, transmite Reuters , potrivit news.ro .

Reprezentanţi ai Comisiei Federale pentru Comerţ s-au întrunit joi, în privat, pentru a discuta despre o investigaţie, în timp ce procurori generali ai statelor, sub conducerea procurorului general din New York, Letitia James, au investigat compania pentru posibile riscuri de încălcare a reglementărilor referitoare la concurenţă.


Citește și : Svetlana Tihanovskaia, în autoizolare după ce a intrat în contact cu ministrul sloven Anze Logar

Termenul de punere sub acuzare a Fecebook ar putea fi modificat, potrivit publicaţiei, care a precizat că procurorii generali sunt în ultimele etape de pregătire a plângerii.

Facebook, Comisia Federală pentru Comerţ şi biroul Procurorului General al statului New York nu au fost disponibile pentru comentarii imediate.

Facebook a anunţat în august că directorul general Mark Zuckerberg a fost intervievat în timpul unei audieri la Comisia Federală pentru Comerţ, în cadrul investigaţiei antitrust a guvernului împotriva sa.

Citește și : Protest al femeilor împotriva lui Lukaşenko la Minsk înaintea unui ultimatum dat de opoziţie

Facebook formează obiectul unor investigaţii similare ale Departamentului de Justiţie şi procurorilor generali ai statelor şi a anunţat anterior că anchetele se referă la achiziţii şi la practici de afaceri care implică ”servicii de socializare, publicitate digitală şi aplicaţii mobile sau online”.

În iulie 2019, Facebook a acceptat să plătească o amendă record de 5 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigaţii separate a Comisiei Federale pentru Comerţ privind practicile companiei în domeniul confidenţialităţii datelor.