DISTRIBUIȚI
AFP

Facebook a ajuns la o înţelegere cu Congresul american şi va furniza autorităţilor toate datele referitoare la spaţiile advertoriale cumpărate de către o agenţie din Rusia, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, se arată într-un comunicat al reţelei sociale.

„După o prelungită analiză legală referitoare la politicile companiei nostre, am concluzionat să redăm materialele promovate, descoperite împreună cu Congresul american, într-o manieră care este conformă cu obligaţiile nstre de a proteja identitatea utilizatorului, sperând că autorităţile guvernamentale vor dispune de completările necesare de a determina ce s-a întâmplat în timpul alegerilor din 2016”, se arată pe blogul celor de la Facebook.


„Vrem să ne facem datoria”, susţine compania, care adaugă că „Congresul este locul cel mai potrivit pentru a folosi aceste informaţii pe care noi şi alţii le furnizăm”.

„O vastă majoritate din cei peste 5 milioane de advertiseri folosesc uneltele nostre de self-service, fără a avea contact direct cu angajaţii companiei noastre”, se menţionează în comunicat.