DISTRIBUIȚI
BBC

Compania de socializare online Facebook lansează câteva funcţii de discuţii video în grup în efortul de a concura cu instrumente populare oferite de Zoom, Google ori Houseparty, utilizate de miliarde de oameni în contextul crizei coronavirusului, relatează cotidianul Financial Times, scrie agerpres.

Cea mai mare companie de socializare online a anunţat că oferă funcţii messenger în care pot fi efectuate apeluri video cu grupuri de până la 50 de persoane.


Citește și : Bilanţul pandemiei de COVID-19 a ajuns la peste 197.000 de morţi la nivel global (AFP)

Anunţul a afectat valoarea acţiunilor companiei rivale Zoom, cu sediul în California. Valoarea acţiunilor a scăzut cu 10%, la nivelul de 160 de dolari.

„Cred că în curând vom avea produsul de prim rang pentru videoconferinţe”, a declarat Mark Zuckerberg, directorul general al Facebook.

Stan Chudnovsky, un alt membru al conducerii companiei Facebook, a declarat că noile produse au fost construite „ţinându-se cont de normele privind sfera privată şi siguranţa”.

Citește și : Scoţia vrea să scoată blasfemia de sub incidenţa penală

Însă concentrarea pe instrumente de videochat şi transmisiuni live nu este lipsită de riscuri, notează cotidianul Financial Times, amintind că Zoom se confruntă cu probleme în materie de securitate şi sfera privată.