DISTRIBUIȚI
Forbes

Facebook a dezvăluit, marți, planurile de a lansa o monedă virtuală numită Libra, cel mai recent pas în efortul său de a se extinde dincolo de rețelele sociale și de a avea acces la comerțul electronic şi la plățile globale, potrivit Reuters, după cum relatează şi mediafax.

Facebook a înfiinţat împreună cu 28 de parteneri o companie de tehnologie financiară în Geneva, numită Asociația Libra, care va guverna noua sa monedă digitală, care va fi lansată în prima jumătate a anului 2020, potrivit Reuters.


Vezi şi: Pentagonul scoate la iveală noi dovezi care incriminează Iranul – FOTO

Compania a creat, de asemenea, o filială numită Calibra, care va oferi portofele digitale pentru a salva, trimite și a cheltui monedele Libra.

„Calibra” va fi conectată la platformele de mesagerie Facebook Messenger și WhatsApp, care deja au peste un miliard de utilizatori.

Vezi şi: Cutremur puternic în China: 12 morţi şi cel puţin 134 de răniţi! – VIDEO

Prin acest demers, Facebook speră nu doar că va furniza tranzacții între consumatorii stabiliți și întreprinderile din întreaga lume, ci că va oferi clienților care nu au accesat servicii bancare până acum posibilitatea de a beneficia de servicii financiare pentru prima dată.