DISTRIBUIȚI
The Telegraph

Facebook a anunţat vineri că a eliminat şapte reţele diferite de conturi şi pagini false pe platforma sa care erau active în Iran, Afganistan, Egipt, Turcia, Maroc, Myanmar, Georgia şi Ucraina, din cauza unui „comportament neautentic coordonat”, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Reţeaua de socializare a precizat că a închis aceste noi reţele ca parte a raportului său lunar privind „comportamentul neautentic coordonat”, în care se mai menţionează că Facebook a eliminat aproape 8.000 de pagini implicate în campanii înşelătoare în întreaga lume în octombrie.


Citeşte şi: Donald Trump Jr îndeamnă la RĂZBOI TOTAL

Multe dintre reţelele eliminate de Facebook erau implicate în campanii de influenţare politică înşelătoare prin folosirea de conturi false, ţintind atât un public intern, cât şi unul extern.

O reţea de conturi şi pagini false de pe Facebook era gestionată din Egipt, Turcia şi Maroc de persoane având legături cu Frăţia Musulmană, o mişcare islamistă egipteană care administrează reţele de grupuri în întreg Orientul Mijlociu. Paginile şi conturile respective aveau ca ţintă ţări din regiune, iar o parte a conţinutului lor era legat de terorism, a precizat Facebook.

Platforma de socializare a mai descoperit două reţele „neautentice” în Georgia, responsabile de distribuirea de conţinut politic, în cazul uneia dintre ele fiind descoperite persoane asociate cu două partide politice.

Citeşte şi: Trump, TRĂDAT de propriul partid! Republicanii americani se delimitează de acuzaţiile de FRAUDĂ în alegeri

În Ucraina şi Myanmar, Facebook a depistat că firme de relaţii publice derulau campanii înşelătoare similare în favoarea unor partide politice.

Compania elimină astfel de conturi la nivel mondial după ce a fost criticată că nu a pus la dispoziţie suficient de rapid instrumente pentru combaterea conţinuturilor extremiste şi operaţiunilor de propagandă.