DISTRIBUIȚI
Reuters

Ministerul Locuinţei din SUA a anunţat vineri că a depus plângere împotriva Facebook, acuzând reţeaua socială că autorizează practici discriminatorii pe platforma sa, relatează AFP, scrie agerpres.

„Facebook le permite celor care dau anunţuri să aibă controlul asupra anunţurilor imobiliare pe care le primesc utilizatorii în funcţie de rasă, culoarea pielii, religie, sex, statutul matrimonial, ţara de origine, eventualitatea unui handicap sau codul poştal”, a denunţat ministerul într-un comunicat.


Citește și : Venezuelenii au luat magazinele și staţiile de benzină cu asalt, de teamă că denominarea ar putea provoca haos

Acesta afirmă că Facebook le propune agenţiilor instrumente care le permit să ţintească locatarii sau viitorii cumpărători de case sau de apartamente în funcţie de culoarea pielii şi de originea lor socială.

„Nu există discriminare la Facebook. Este interzisă de reglementările noastre interne”, a declarat grupul pentru AFP.

„În cursul anului trecut am întărit sistemele pentru a le proteja împotriva oricărei utilizări deturnate”, a adăugat reţeaua socială, precizând că va coopera „direct” cu ministerul pentru a încerca să răspundă îngrijorărilor.

Unele anunţuri imobiliare nu se îndreaptă uneori decât către anumiţi utilizatori, în timp ce alţii, care au un handicap sau practică o anumită religie, nu pot să le vadă, a mai acuzat ministerul.

Citește și : Prăbuşirea viaductului de la Genova duce la închiderea pentru traficul rutier a unui pod din sudul Italiei

În plus, de multe ori anunţurile nu le parvin unor utilizatori al căror profil de Facebook indică faptul că sunt „interesaţi de America latină, Canada, Asia de Sud-Est, China, Honduras sau Somalia”, mai precizează instituţia.