DISTRIBUIȚI
The Telegraph

Facebook a informat că a remediat o eroare care ar fi expus pozele private a până la 6,8 milioane de utilizatori, scrie Reuters, potrivit News.ro .

Eroarea ar fi permis unor aproximativ 1.500 de aplicaţi să aibă acces la poze private timp de 12 zile, până pe 25 septembrie, a informat compania.


Citește și : Liderii UE convin continuarea actualei politici privind migraţia

„Ne pare rău că s-a întâmplat acest lucru”, se arată într-o postare de blog a companiei adresată celor care construiesc aplicaţii pentru platformă. Compania a informat că va trimite o alertă pentru a informa utilizatorii ale căror fotografii ar fi putut fi expuse. Alerta îi va direcţiona către un link unde vor putea să verifice dacă au folosit aplicaţiile vizate de eroare. Acţiunile Facebook au scăzut cu 1,2% iar incidentul, deşi pare să fie unul minor, ar putea determina autorităţile de reglementare a datelor private din Europa să înceapă o nouă investigaţie privind Facebook, conform lui Brian Wieser, un analist de la Pivotal Research.

„Deja avem mult dovezi care arată că Facebook este neglijent”, a afirmat el, adăugând că Facebook pune accent pe creştere şi sacrificând astfel alte aspecte. Eroarea a vizat utilizatorii care au oferit unor aplicaţii terţe să le acceseze fotografiile. Compania oferă acces de obicei acestor aplicaţii doar la fotografiile distribuite pe profilul utilizatorilor. Astfel, eroare le-a oferit aplicaţiilor acces către alte fotografii inclusiv cele care au fost încărcate pe site dar nu postate pe profil precum şi cele distribuite pe Marketplace şi Facebook Stories, a informat Facebook.

Citește și : ‘Vestele galbene’: Franţa are ‘nevoie de calm, de ordine şi să revină la o funcţionare normală’, afirmă Macron