DISTRIBUIȚI

Facebook a anunţat joi că a închis 137 de pagini, grupuri şi conturi Instagram din Marea Britanie şi alte 31 din România, pentru că au avut un comportament neautentic coordonat, transmite Reuters, scrie News.ro .

Persoanele din spatele conturilor respective se prezentau ca fiind activişti de extremă-dreapta sau anti-extremă-dreapta şi au administrat conturi false pentru a propaga ura şi a răspândi comentarii cu rol de dezbinare, de ambele laturi ale dezbaterilor politice din Marea Britanie, a scris Nathaniel Gleicher, şef pentru politici în domeniul securităţii cibernetice, într-o postare pe blog.


Citește și : Turcia: Erdogan depune plângere împotriva unei opozante pe care o acuză că l-a „insultat”

Aceştia au postat frecvent despre ştirile locale şi politice pe subiecte care au inclus imigraţia, libera exprimare, rasism, probleme ale comunităţii LGBD, politici de extremă-dreapta, probleme între India şi Pakistan, credinţe religioase, între care islam şi creştinism.

Aproximativ 175.000 de conturi urmăreau una sau mai multe din aceste pagini şi circa 4.500 de conturi urmăreau unul sau mai multe din conturile Instagram închise.

Citește și : Lupta împotriva islamiștilor în Siria „este departe de a fi terminată”, afirmă un general american