DISTRIBUIȚI
Mandatory Credit: Photo by Richard Drew/AP/REX/Shutterstock (9484480b) The logo for Facebook appears on screens at the Nasdaq MarketSite, in New York's Times Square Financial Markets Wall Street Facebook, New York, USA - 29 Mar 2018

Facebook a încălcat legile privind confidențialitatea datelor personale în urma colectării inforrmațiilor a aproximativ 600.000 de cetățeni canadieni, a anunțat joi un monitor oficial, pledând pentru un ordin judecătoresc care să forțeze compania să-și schimbe politicile de confidențialitate, potrivit Mediafax.

Comisarul Daniel Therrien a făcut aceste comentarii în timp ce a prezentta rezultatele unei investigații, deschisă cu un an în urmă, în cazul scandalului care a vizat distribuirea datelor personale de către Facebook companiei britanice de consultanță Cambridge Analytica, potrivit Reuters.


Citește și : Situaţia umanitară la Tripoli s-a deteriorat grav: Cartiere rezidenţiale devin câmpuri de luptă (CICR)

Deși Facebook a recunoscut ”un abuz de încredere major” în scandalul Cambridge Analytica, compania a contestat rezultatele anchetei canadiene, a declarat Therrien.

Comisariatul privind confidențialitatea datelor cu caracter personal nu are atribuția de a impune amenzi, dar poate cere o hotărâre judecătorească pentru a obliga o entitate să urmeze recomandările acestuia.

Investigația a identificat ”deficiențe esențiale” în legislația actuală, a adăugat Therrien, solicitând Parlamentului să ofere instituției o putere mai mare în ceea ce privește sancțiunile aplicate companiilor pentru astfel de fapte.

Citește și : Guy Verhofstadt cere excluderea partidului lui Tăriceanu din familia europeană a Liberal-Democraților