DISTRIBUIȚI

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a prezentat rezultatele unei operaţiuni de ”curăţare” uriaşe, în care au fost şterse câteva miliarde de conturi, relatează AFP, potrivit news.ro .

Gigantul, care se confruntă cu o creştere importantă a creării automate de conturi cu rea-intenţie, a anunţat că a şters în şase luni peste trei miliarde de conturi, o cifră vertiginoasă, înainte ca acestea să devină active.


Citește și : Pompeo invocă ‘agresiunea iraniană’ într-o controversată vânzare de arme către Arabia Saudită

Facebook a închis 1,2 miliarde de conturi false în ultimul trimestru din 2018, iar apoi aproape dublu – 2,2 miliarde – în primul trimestru din 2019, o ”creştere din cauza atacurilor automate ale unor actori răuvoitori (care încearcă să) creeze volume largi de conturi simultan”.

Aceste date sunt ameţitoare, având în vedere că platforma are 2,4 miliarde de utilizatori ”activi”.

Citește și : Vulcanul Agung a erupt din nou; traficul aerian în zona insulei Bali a fost perturbat temporar

Îndepărtarea unor ”conţinuturi nocive”, ”împiedicarea amestecului în alegeri, asigurarea că avem instrumente bune de confidenţialitate”, între altele, sunt, ”în opinia mea, subiectele de societate cele mai importante la ora actuală”, iar ”eu cred că (…) desfiinţarea întreprinderii nu le va rezolva”, declara joi, într-o conferinţă telefonică consacrată acestui subiect Mark Zuckerberg.

”Existăm într-un mediu foarte concurenţial şi foarte dinamic, în care (noi) servicii apar în mod constant”, a adăugat el, respingând acuzaţii de monopol.