DISTRIBUIȚI
Web.de

Extremiştii de dreapta sunt în prezent cea mai mare preocupare a ministrului de interne german Horst Seehofer, mai mare chiar decât extremiştii de stânga sau extremiştii islamişti, potrivit unui interviu acordat de înaltul oficial german cotidianului elveţian Neue Zuercher Zeitung, transmite sâmbătă dpa, potrivit Agerpres.

„Cu toţii sunt periculoşi. Dar extremismul de dreapta mă îngrijorează cel mai mult în acest moment”, a declarat politicianul conservator german, adăugând că autorităţile din ţara sa au descoperit şi dejucat peste 10 atacuri extremiste în ultimul an.


Citește și : Mexic: Un judecător a fost ucis în cursul unui atac comis asupra unui comisariat de poliţie din statul Guanajuato

Seehofer a amintit că Partidul Naţional Democrat (NPD, de extremă dreapta) nu a mai primit finanţare de la stat în urmă cu un an.

Partidul, unul periferic pe scena politică germană, este cunoscut pentru glorificarea conducătorilor celui de-al treilea Reich şi pentru că trivializează crimele naziste. NPD nu este reprezentat la nivel naţional şi este considerat în mare parte desuet, pe fondul creşterii în popularitate a Alternativei pentru Germania (AfD, extrema dreaptă), cel mai mare partid de opoziţie din Germania.

Citește și : Demonstrație de forță a lui Aleksandar Vucic – Zeci de mii de simpatizanţi s-au reunit la Belgrad