DISTRIBUIȚI
MSNBC.com

Un responsabil al extremei drepte germane a denunţat marţi, după incendiul de la catedrala Notre-Dame din Paris, violenţele comise contra creştinilor, în contextul în care anchetatorii francezi privilegiază ipoteza unui accident, transmite AFP, potrivit agerpres.

”În timpul săptămânii pascale, #NotreDame arde. În martie: cea de-a doua mare biserică, Saint-Sulpice, arde. În februarie: 47 de agresiuni în Franţa: Observatorul intoleranţei şi discriminării creştinilor în Europa denunţă o creştere semnificativă. #CatedralaNotreDame”, a scris pe Twitter Alice Weidel, şefa grupului parlamentar al partidului Alternativa pentru Germania (AfD).


Citește și: Emmanuel Macron promite reconstrucția catedralei Notre-Dame – VIDEO

Publicând un link către un articol din martie privitor la incendiul de la biserica Saint-Sulpice, Weidel nu oferă nicio explicaţie sau motive pentru care a invocat discriminările anticreştine după incendiul de la catedrala Notre-Dame din Paris.

Incendiul de la biserica Saint-Sulpice din Paris face în prezent obiectul unei anchete în Franţa.

AfD şi liderii săi prezintă islamul şi pe musulmani drept ameninţări pentru cultura creştină în Germania şi Europa.

Citește și: Bernie Sanders, candidat pentru Casa Albă și critic virulent al bogaților americani, a devenit el însuși milionar

Catedrala Notre-Dame din capitala franceză a fost devastată timp de 12 ore, începând de luni seară, de un incendiu violent care i-a afectat puternic structura şi a făcut să se prăbuşească turla sa în formă de săgeată, cu o înălţime 93 de metri.

Construcţia, care datează din secolul al XII-lea, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care atrăgea milioane de turişti în fiecare an.