DISTRIBUIȚI
LA Magazine

Teoriile conspiraţiei legate de pandemia de Covid-19, răspândite de regulă de grupuri de extrema-dreaptă, trebuie contracarate, a cerut vineri un politician proeminent din Partidul Social-Democrat german (SPD), relatează dpa, potrivit agerpres.

„Oamenii obişnuiţi trebuie să reziste. Începe de regulă cu cunoştinţe, membri ai grupurilor de WhatsApp”, a declarat Lars Klingbeil pentru dpa.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Iran! Panică totală pe străzile din Teheran

Potrivit lui Klingbeil, secretar general al SPD, partenerul conservatorilor în guvernul de coaliţie condus de Angela Merkel, pe reţelele sociale circulă video-uri şi mesaje vocale profesioniste care răspândesc informaţii false.

„Este o încercare organizată de a-i diviza pe oameni şi de a produce perturbări. Aceste mesaje nu trebuie lăsate să circule fără să li se opună rezistenţă”, a spus politicianul german.

Recent, un grup de populişti de dreapta a participat la o manifestaţie în faţa parlamentului din Berlin împreună cu adepţi ai teoriilor conspiraţiei, pentru a protesta împotriva măsurilor de izolare impuse de autorităţile germane.

Citește și : SUA încep retragerea bateriilor Patriot din Arabia Saudită

Lars Klingbeil susţine că preocupările justificate şi incertitudinea legate de măsurile antipandemie sunt inflamate de „nazişti şi grupuri extremiste organizate”, acestea din urmă fiind „mai puţin interesate de discutarea măsurilor de contracarare a epidemiei cât de destabilizarea sistemului nostru”.

În opinia politicianului german, poate fi percepută o „legătură periculoasă” între adepţii teoriilor conspiraţiei şi Alternativa pentru Germania (AfD), a mai consemnat dpa.