DISTRIBUIȚI
parismatch.com

O femeie de naţionalitate germană suspectată de apartenenţă la organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) a fost reţinută vineri la sosirea în Germania, a anunţat sâmbătă justiţia germană, potrivit AFP, scrie agerpres.

Nasim A., expulzată vineri din Turcia împreună cu o altă femeie, a fost reţinută pe aeroportul din Frankfurt, a transmis Procurorul General Federal din Karlsruhe.


Citește și : Noi dezvăluri privind implicarea lui Trump în dosarul ucrainean

Funcţionari ai Biroului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) ar fi fost de asemenea la bordul aeronavei care asigura o legătură aeriană obişnuită, potrivit unor surse legate de serviciile de securitate.

Procurorul Federal o acuză pe Nasim A. că s-a dus în Siria la sfârşitul lui 2014 pentru a trăi pe teritoriul controlat de organizaţia teroristă străină Statul Islamic (SI).

Ea s-a căsătorit la începutul lui 2015 cu un luptător al Statului Islamic pe baza ritualului islamic şi s-a instalat cu acesta în Irak.

Acuzata s-a ocupat de treburile case pentru ca soţul său să fie pe deplin la dispoziţia grupării teroriste.

Pentru această activitate, Nasim A. a primit pe lună circa 100 de dolari cash şi avea asupra sa o armă automată, un Kalaşnikov pe care îl lua cu ea atunci când trebuia să iasă din casă.

Mai târziu, cuplul a ajuns în Siria, unde Nasim A. a fost arestată la începutul lui 2019 de forţele de securitate kurde.

Citește și : Bugetul UE pe 2020, în aer. Statele membre şi PE nu au reuşit să ajungă la un acord

Acuzata urma să fie prezentată sâmbătă judecătorului de instrucţie al Curţii Federale în vederea unui eventual mandat de arestare, însoţit de o plasare în detenţie provizorie.

Turcia a expulzat de asemenea joi o familie salafistă din Saxonia Inferioară în Germania, printre care şi un germano-irakian care a fost arestat la sosirea sa la Berlin.