DISTRIBUIȚI
Gulf News

O companie din Emiratele Arabe Unite (EAU) a anunţat că un angajat al său a fost concediat şi ulterior expulzat pentru că şi-a exprimat satisfacţia după atentatele comise vineri în Noua Zeelandă, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Atacurile comise vineri de australianul Brenton Tarrant la două moschei din Christchurch (sudul Noii Zeelande) s-au soldat cu 50 de morţi şi 50 de răniţi, reprezentând cel mai grav eveniment de acest fel din istoria modernă a ţării insulare.


Vezi și: CUTREMUR puternic în Turcia – VIDEO

”În timpul weekendului, un angajat al Transguard a făcut comentarii incendiare pe contul său de Facebook, prin care sărbătorea atacurile teribile de la Christchurch, Noua Zeelandă. Noi avem o politică de toleranţă zero faţă de utilizarea nepotrivită a social media şi în consecinţă acest individ a fost imediat concediat şi predat autorităţilor pentru a da explicaţii în faţa justiţiei”, a menţionat Greg Ward, director în cadrul companiei de securitate Transguard.

Ulterior, compania a precizat că angajatul respectiv a fost expulzat de guvernul EAU.

Citește și: Theresa May trimite scrisoarea prin care cere amânarea Brexit-ului

Transguard nu a dezvăluit conţinutul comentariilor respective şi nici numele, naţionalitatea şi postul deţinut de persoana respectivă.

Autorităţile centrale din EAU au condamnat atacurile din Noua Zeelandă şi au transmis condoleanţe familiilor victimelor şi autorităţilor neo-zeelandeze.