DISTRIBUIȚI

Propunerea unor senatori de a expulza 300 de diplomaţi ruşi din Statele Unite ar conduce la închiderea facilităţilor diplomatice americane în Rusia dacă este implementată, a avertizat Ministerul de Externe rus, citat miercuri de Reuters, potrivit agerpres.

Senatori democraţi şi republicani americani i-au cerut marţi preşedintelui Joe Biden să expulzeze diplomaţii ruşi dacă Moscova nu eliberează mai multe vize pentru americani care să reprezinte Washingtonul în Rusia.


Citeşte şi: Johnson&Johnson cere autorizarea dozei de rapel pentru vaccinul său anti-covid – Black News

„Cei care propun astfel de paşi împing aparent spre închiderea instituţiilor americane în Rusia”, a declarat ministerul rus citat de agenţia de presă Interfax. „Trebuie să se înţeleagă că vina pentru asta va fi a lor”, a subliniat ministerul marţi noapte.

Instituţia adaugă că Moscova nu are un număr atât de mare de diplomaţi la Washington şi că propunerea pare să includă personalul diplomatic de la misiunea Rusiei la Naţiunile Unite.

Citeşte şi: Frances Haugen acuză Facebook că acţionează din umbră. Congresul cere anchete amănunţite – Black News

Propunerea făcută de liderii comisiilor de relaţii externe şi informaţii ale Senatului american ar marca o escaladare în tensiunile de lungă durată dintre Moscova şi Washington asupra numărului de diplomaţi pe care fiecare dintre ele îl are în cealaltă ţară.

În august, Rusia a interzis ambasadei SUA la Moscova să menţină, angajeze sau să contracteze personal rus sau din terţe ţări, cu excepţia personalului de pază, forţând misiunea să renunţe la 182 de angajaţi şi zeci de contractori, a declarat Departamentul de Stat al SUA.