DISTRIBUIȚI
Wikipedia

La Rijksmuseum din Amsterdam a fost inaugurată miercuri prima expoziţie în care pot fi admirate toate operele de Rembrandt din colecţia muzeului, pentru a marca 350 de ani de la moartea celebrului pictor olandez, informează AFP, scrie Agerpres.

Expoziţia – reunind circa 400 de lucrări (picturi, desene şi schiţe) ale marelui artist – îşi propune să ilustreze modul în care nenumărate auto-portrete ale maestrului din Epoca de aur a picturii olandeze şi felul în care a reprezentat el lumea înconjurătoare au prefigurat reflexele societăţii actuale.


Citește și : O nouă ipoteză în cazul Khashoggi: Trupul jurnalistului ar fi fost incinerat într-un cuptor în consulatul saudit din Istanbul

„Pentru prima dată în istorie, expunem la Rijksmuseum toate Rembrandt-urile pe care le avem: 22 de picturi, 300 de schiţe şi 60 de desene”, a explicat directorul Rijksmuseum , Taco Dibbits.

„Rembrandt este primul artist din istorie, am putea spune primul „instagrammer”, care şi-a surprins propria viaţă”, a subliniat Dibbits.

„Nici un artist nu a realizat atâtea autoportrete ca Rembrandt. Îşi pictează familia, îşi desenează prietenii, merge pe strada, la ţară, ne lasă chiar să intrăm în propriul său dormitor, unde soţia sa bolnavă este ţintuită la pat „, a declarat el pentru AFP.

Citește și : Departamentul Justiţiei din SUA a analizat DEMITEREA lui Donald Trump

Expoziţia, deschisă între 15 februarie şi 10 iunie, va fi ultima şansă pentru public de a admira în linişte celebra sa capodoperă „Rondul de noapte”, înainte ca lucrarea să fie supusă unor lucrări de restaurare care vor dura câteva luni, dar şi o ocazie rară de a vedea lucrări mai puţin cunoscute ale lui Rembrandt van Rijn (1606-1669).