DISTRIBUIȚI
YouTube

O serie de explozii urmate de un incendiu au avut loc joi în zori la un depozit de muniţii al armatei Turciei în nordul Ciprului, fără ca incidentul să se soldeze cu victime, au indicat responsabili ciprioţi-turci, informează France Presse, potrivit agerpres.

Deflagraţiile, a căror cauză nu este deocamdată cunoscută, au avut loc după miezul nopţii la un depozit militar turc din Catalkoy, în apropiere de oraşul Kyrenia, au precizat sursele menţionate.


Citește și : Veste bună pentru Chişinău: Rusia ÎŞI RETRAGE arsenalul sovietic din Transnistria

Exploziile, care au durat mai multe ore, au semănat panică în rândul turiştilor cazaţi la un hotel situat pe malul mării în apropiere de depozit, clădirea fiind avariată.

Clienţii hotelului au fost evacuaţi din raţiuni de securitate.

Liderul ciprioţilor turci, Mustafa Akinci, a vizita hotelul avariat. ‘Principalul este că nimeni nu a fost rănit’, a declarat el.

Ministerul Apărării turc a conformat producerea exploziilor, afirmând că incendiul a fost deja ‘stăpânit’.

O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cauzele acestor explozii, a adăugat ministerul citat într-un comunicat.

Ciprul este divizat în două după ce armata turcă a ocupat o treime din nordul insulei mediteraneene în 1974 după lovitura de stat vizând alipirea ţării la Grecia.

Citeşte şi: Preşedintele Adunării Generale din Franţa, INCULPAT într-un caz de corupţie

Republica Cipru, membră a Uniunii Europene, nu-şi exercită autoritatea decât în două treimi din sudul insulei, unde locuiesc ciprioţi greci.

În nord se află autoproclamata Republică Turcă a Ciprului de Nord (TRNC), unde trăiesc ciprioţi turci, susţinută de Ankara şi nerecunoscută de către comunitatea internaţională.