DISTRIBUIȚI

Trei explozii succesive au făcut cel puţin doi morţi şi 14 răniţi joi, la Kabul, unde localnicii sărbătoreau Anul Nou după tradiţia locală, informează Xinhua şi DPA, potrivit agerpres.

„Am auzit o bubuitură uriaşă la principalul sens giratoriu din cartierul Jamal Mina, în jurul orei 9:30, urmată de două explozii consecutive în zona numită Kart-e-Sakhi”, a relatat agenţiei Xinhua un martor ocular.


Citește și: Ani grei de închisoare pentru zeci de avocați turci

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat agenţiei DPA că prima explozie a avut loc în vestul capitalei afgane, în apropierea moscheii şiite Sakhi.

Ulterior, o televiziune locală a difuzat imagini în care se observă că forţele de securitate au închis toate căile de acces către celebrul locaş de cult. „Există victime. Nu putem încă da detalii”, a confirmat pentru Xinhua un poliţist aflat în apropiere.

Citește și : Partidul lui Orban a fost suspendat din Partidul Popular European

Însă o oficialitate din domeniul sănătăţii a declarat pentru Xinhua că ”două persoane au fost ucise şi 14 răniţi au fost internaţi în spitalul Ali Abad după exploziile de joi dimineaţa din Jaman Mina. Este foarte probabil ca numărul victimelor să crească (…)”.

Atentatele au avut loc în timpul festivalului Nawroz, care marchează pentru milioane de afgani noul an solar şi pentru care autorităţile au luat măsuri sporite de securitate în întreaga ţară.