DISTRIBUIȚI
Military Times

Mai multe explozii au avut loc, marţi seară, într-o bază militară din Siria, iar Administraţia Bashar al-Assad susţine că este vorba de un atac israelian, afirmă surse militare de la Damasc, scrie mediafax.

Mai multe explozii s-au produs, marţi seară, în Baza aeriană Shayrat, situată lângă oraşul Homs, în vestul Siriei, în apropierea frontierei cu Libanul, afirmă surse militare de la Damasc, care au atribuit atacul Israelului.


Citește și: Sistemul sanitar din Catalonia este în colaps: pacienţii cu şanse mici de supravieţuire nu mai sunt internaţi

Avioane militare israeliene „au lansat rachete din spaţiul aerian libanez” spre baza aeriană siriană, a declarat un oficial citat de agenţia de presă SANA.

„Mai multe rachete au fost interceptate înainte de atingerea ţintelor”, a declarat oficialul sirian.

Organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a comunicat că avioane militare israeliene au lansat opt rachete spre Baza aeriană siriană Shayrat, relatează cotidianul Times of Israel.

Israelul efectuează frecvent bombardamente în Siria, vizând militari iranieni ori transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, susţinută de Teheran. Iranul şi mişcarea Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad în războiul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Citește și: Franța anunță 499 de decese provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore