DISTRIBUIȚI

Cel puţin şapte persoane au fost rănite în urma unei explozii produse duminică seara la o platformă petrolieră din statul american Louisiana, a anunţat poliţia, potrivit site-ului postului ABC News, transmite şi mediafax.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie din oraşul Kenner a anunţat că au fost trimise bărci de salvare la platforma petrolieră din zona lacului Pontchartrain.


Oficialul a precizat că o parte din victime au suferit răni grave, adăugând că până în acest moment au fost confirmate şapte persoane rănite, însă numărul ar putea să crească.

Cinci dintre răniţi au fost transportaţi la un centru medical cu „arsuri şi răni cauzate de explozie” şi sunt în stare critică, a declarat Mike Guillot, directorul Serviciilor Medicale de Urgenţă East Jefferson. Alte două persoane sunt în stare stabilă la Spitalul East Jefferson. Nu a fost consemnat niciun deces în acest caz.

Platforma era folosită pentru transferul petrolului, a declarat David Tibbets, şeful Departamentului de pompieri din East Bank, care a precizat că pompierii încearcă să oprească scurgerea petrolului şi să stingă incendiul cauzat de explozie.

„Autorităţile de la faţa locului au relatat că substanţele chimice de curăţare au luat foc pe suprafaţa platformei petroliere”, a transmis administraţia oraşului Kenner pe pagina sa de Facebook.