DISTRIBUIȚI
safety4sea.com

O puternică explozie a avut loc marţi dimineaţa lângă un post de securitate din centrul Adenului, al doilea oraş din Yemen, soldându-se cu mai mulţi morţi şi răniţi, potrivit unei surse a poliţiei, informează AFP, potrivit agerpres.

Martori au relatat că s-a produs o puternică explozie, urmată de tiruri, şi două clădiri au fost avariate.


Potrivit unei surse de securitate, la originea deflagraţiei s-a aflat o maşină plină cu explozivi, iar explozia a fost comandată de la distanţă. O altă sursă a evocat un kamikaze la bordul unui vehicul.

Citeşte şi: Decizie neaşteptată la Washington: Pensia foştilor preşedinţi este diminuată semnificativ

Conform unor surse, bilanţul este de zece morţi, ceea ce nu a putut fi verificat deocamdată. Reuters anunţă că cel puţin patru oameni şi-au pierdut viaţa.

Postul de securitate este ocupat de forţele yemenite antrenate de Emiratele Arabe Unite (EAU), unul dintre pilonii coaliţiei sub comandament saudit care intervine în Yemen.

Yemenul este de ani de zile scena unui război în care forţele guvernamentale, care au fost alungate în septembrie 2014 din capitala Sanaa, luptă împotriva rebelilor houthi, proveniţi din minoritatea zaidită (ramură a şiismului), foarte prezentă în nord, şi susţinuţi de Iranul şiit. În martie 2015, guvernul yemenit al preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi a primit susţinerea unei coaliţii militare de ţări musulmane predominant sunite şi condusă de Arabia Saudită. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, conflictul din Yemen s-a soldat cu peste 8.650 de morţi şi circa 58.600 de răniţi, dintre care numeroşi civili.