DISTRIBUIȚI
@Einsatzreport/APA/AFP

O explozie survenită marţi dimineaţa la un terminal de gaz din Baumgarten, în estul Austriei, s-a soldat cu un mort şi rănirea mai multor persoane, au indicat responsabili locali citaţi de AFP şi dpa, conform agerpres.

Explozia, ale cărei cauze nu au fost deocamdată identificate, s-a produs la ora 08.45 (07.45 GMT) şi a fost urmată de un incendiu. „Lucrurile se află sub control”, a dat asigurări pentru France Presse purtătorul de cuvânt al poliţiei Edmund Tragschitz.


O persoană a murit şi 18 au fost rănite în urma deflagraţiei, necesitând îngrijiri medicale, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Crucii roşii locale, Sonja Keller.

Poliţia a evocat cifra de 60 de răniţi, între care unul grav. Un purtător de cuvânt al Gas Connect Austria, Armin Teichert, a menţionat pentru dpa că patru lucrători au fost răniţi şi unul este dat dispărut în urma exploziei. Acesta a adăugat că nu poate confirma informaţiile poliţiei privind zeci de răniţi şi că la terminal lucrau circa 50 de oameni.

Cotidianul Kronen Zeitung evocase la rândul său nu mai puţin de 60 de răniţi.

Terminalul de la Baumgarten este principalul centru de distribuţie în Austria pentru gazul natural venit din Rusia şi Norvegia. Instalaţia, inaugurată în 1959 şi având o capacitate anuală de 40 de miliarde de metri cubi, reprezintă unul din principalele „hub”-uri de gaz din Europa centrală, deservind în special nordul Italiei şi sudul Germaniei. Este controlat în proporţie de 51% de grupul energetic austriac OMV.