DISTRIBUIȚI
Reuters

UPDATE 1. Explozia care a avut loc joi în faţa Ambasadei SUA de la Beijing a fost provocată de un individ care s-a rănit la mână încercând să detoneze un mic dispozitiv exploziv, a anunţat poliţia chineză, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Bărbatul, care are 26 de ani şi este originar din regiunea autonomă Mongolia interioară, a fost internat la spital, menţionează poliţia într-un comunicat. Acesta mai precizează că viaţa tânărului nu este în pericol şi nicio altă persoană nu a fost rănită în explozie.


Puţin mai devreme, cotidianul Global Times a relatat că o femeie a încercat să-şi dea foc în faţa ambasadei şi a fost ridicată de poliţie, iar social media au transmis imagini cu fumul rezultat în urma unei aparente explozii.

Un angajat chinez al Ambasadei SUA a declarat pentru dpa că cineva a aruncat ce părea a fi un dispozitiv exploziv artizanal peste gardul ambasadei, iar cineva din interior l-a ridicat şi l-a aruncat înapoi.

UPDATE. Poliţia chineză a reţinut joi o femeie care a încercat să-şi dea foc în faţa ambasadei SUA la Beijing, unde potrivit unor martori a avut loc o explozie, transmite Reuters, care citează cotidianul Global Times.

Un martor a relatat că a văzut poliţişti examinând un vehicul în faţa ambasadei, iar social media au transmis imagini cu fumul rezultat în urma unei aparente explozii, în apropiere de locul unde solicitanţii de vize stau la coadă pentru a intra la interviu. Un alt martor a declarat pentru Reuters că o maşină a poliţiei chineze a fost avariată.

Tot potrivit unui martor, în faţa ambasadei au sosit şapte sau opt maşini de poliţie, iar drumul către complexul de clădiri a fost închis.

O femeie a declarat pentru agenţia dpa că a văzut o explozie în jurul orei locale 13:30 (05:30 GMT). Nu există deocamdată informaţii privind existenţa de victime.

Ambasada SUA a refuzat să comenteze, dar o sursă oficială apropiată a confirmat că a avut loc un „incident”, menţionează AFP.

În schimb, angajaţi ai ambasadelor Indiei şi Coreei de Sud, aflate în apropiere, au afirmat că nu ştiu să se fi întâmplat ceva neobişnuit şi că se lucrează în mod normal, a mai transmis Reuters.

Stire initiala: Poliţia chineză a reţinut joi o femeie care ar fi încercat să-şi dea foc în faţa ambasadei SUA la Beijing, unde potrivit unor martori a avut loc o explozie, transmite dpa şi Reuters, care citează cotidianul Global Times, potrivit agerpres.

Un martor a relatat că a văzut poliţişti examinând un vehicul în faţa ambasadei, iar social media au transmis imagini cu fumul rezultat în urma unei aparente explozii.

Potrivit unui alt martor, în faţa ambasadei au sosit şapte sau opt maşini de poliţie, iar drumul către complexul de clădiri a fost închis.