DISTRIBUIȚI

O explozie provocată de o scurgere de gaze într-un restaurant a afectat grav joi o stradă aglomerată dintr-un important oraş din China, Shenyang (nord-est), făcând cel puţin trei morţi şi zeci de răniţi, potrivit media oficiale, transmite France Presse, potrivit agerpres.

Incidentul a avut loc dimineaţă devreme în jurul orei 8:20 (0:20 GMT) în Shenyang, capitala provinciei Liaoning (nord-est), care se învecinează cu Coreea de Nord, a informat agenţia de presă China Nouă (Xinhua).


Citeşte şi: NATO are un plan pentru descurajarea ameninţării ruse – Black News

Televiziunea publică CCTV a difuzat o înregistrare video filmată dintr-o maşină, care arată explozia bruscă de la o faţadă a clădirii, urmată de împrăştierea de resturi şi un nor imens de fum cenuşiu.

Echipele de salvatori au găsit deja trei morţi şi peste 30 de răniţi, a relatat Cotidianul Poporului, ziarul oficial al Partidului comunist aflat la putere.

În afară de restaurantul în care a avut loc explozia, mai multe clădiri rezidenţiale şi magazine se află pe strada afectată, potrivit China Nouă, care se aşteaptă la un bilanţ mai grav în următoarele ore.

Operaţiunile de salvare continuau joi după-amiază.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, explozia s-ar fi produs „într-o clădire comercială şi rezidenţială”, au declarat autorităţile provinciale.

Exploziile şi accidentele industriale au loc cu regularitate în China, adesea din cauza proastei gestionări a normelor de siguranţă.

Citește și: EXPLOZII puternice la o bază militară americană din Siria – Black News

Explozia unei conducte de gaze într-o zonă rezidenţială a ucis 25 de persoane în iunie în provincia Hubei (centru).

Opt persoane au fost arestate pentru neglijenţă, printre care şeful companiei care gestiona conducta de gaze, din cauza unor „lipsuri grave” în gestionarea infrastructurii.