DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin 2 persoane au fost ucise şi alte 73 rănite în urma unei puternice explozii survenite vineri la o uzină de focuri de artificii în Turcia, au anunţat autorităţile, adăugând că între 150 şi 200 de angajaţi se aflau acolo în momentul deflagraţiei, potrivit AFP şi agerpres.

Explozia, descrisă de serviciile de urgenţă drept ”accident industrial”, s-a produs în cursul dimineţii în oraşul Hendek, în nord-vestul Turciei. Bilanţul oficial arată 41 de răniţi, fără decese.


Citeşte şi: Doi foşti preşedinţi din Panama sunt inculpaţi pentru spălare de bani

O imensă ciupercă de fum alb s-a ridicat sute de metri în aer în timp ce se auzeau exploziile produse de focurile de artificii în interiorul uzinei.

Conform martorilor citaţi de mass-media turce, suflul exploziei a fost resimţit pe o rază de circa 50 de kilometri, unii localnici crezând că este vorba despre un cutremur.

Intervenţia echipajelor de urgenţă este complicată de exploziile care continuă să se succeadă.

Citeşte şi: 20 de saudiţi sunt judecaţi în Turcia pentru asasinarea lui Jamal Khashoggi

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a trimis trei miniştri la faţa locului, fapt ce arată îngrijorarea autorităţilor faţă de acest incident.

În aceeaşi uzină au mai avut loc două explozii, în anii 2009 şi 2014, soldate împreună cu doi morţi şi circa 40 de răniţi.