DISTRIBUIȚI

O explozie a avut loc într-o fabrică bulgară de armament şi produse pirotehnice, în care un angajat a murit, iar două femei au fost date dispărute, a anunţat într-un prim bilanţ parchetul, relatează AFP, potrivit news.ro.

Incidentul – cauzat aparent de o ”nerespectare a regulilor de securitate”, potrivit anchetatorilor – a avut loc marţi, la departamentul pirotehnic al unei fabrici din cadrul grupului Arsenal, la Kazanlak, în centrul Bulgariei.


Citeşte şi: Un autobuz plin cu pasageri A CĂZUT într-o prăpastie din India! Cel puţin 25 de oameni au murit! – Black News

Suflul exploziei a ucis pe loc un muncitor în vârstă de 55 de ani, iar două colege ale sale, în vârstă de 53 şi 43 de ani, care se aflau în post pe acelaţi lanţ de producţie la momentul exploziei erau căutate.

”Speranţa ca ele să fi supravieţuit pare mică”, a declarat procurorul Todor Deianov, care a avertizat că există riscul unor noi explozii, din cauza explozibililor din instalaţie.

Altă femeie a fost grav rănită în această explozie.

Presa bulgară scrie că explozia s-a soldat cu trei morţi şi trei răniţi.

Citeşte şi: Putin a promulgat legea privind anexarea a patru regiuni ucrainene – Black News

În 2020, o explozie a avut loc la unităţi ale acestei întreprinderi, însă în alt loc de producţie.

Parchetul a evocat atunci o legătură între acest incident şi sejurul în Bulgaria a şase cetăţeni ruşi care ar fi încercat să oprească livrări de armament din Bulgaria către Ucraina şi Georgia.