DISTRIBUIȚI
© REUTERS / TT NEWS AGENCY

Poliţia suedeză investighează o explozie care a avariat vineri câteva imobile din centrul oraşului Linkoping, din sudul ţării, transmit Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

‘Poliţia investighează cele întâmplate. Nu se cunoaşte deocamdată dacă există răniţi’, se menţionează în comunicat, care precizează că a fost trimisă o echipă de deminare la locul exploziei.


Citeşte şi: Theresa May îşi depune demisia oficială

Postul public de radio a relatat că o explozie puternică a distrus geamurile şi balcoanele unui imobil rezidenţial cu cinci etaje şi a avariat alte clădiri.

Mai multe persoane au fost aduse la Spitalului Universitar din Linkoping, a declarat o purtătoare de cuvânt a instituţiei, menţionând că nu cunoaşte numărul lor exact.

Fotografii publicate pe site-ul cotidianului Aftonbladet arată două imobile cu mai multe etaje având geamurile sparte şi balcoanele avariate, părând a fi afectate şi acoperişurile.

Citeşte şi: Canada anunţă când vor începe audierile în procesul de extrădare al directoarei de la Huawei

Comunicatul poliţiei precizează că a fost instituit un cordon de securitate pe mai multe străzi din vecinătate, dar că nu există un plan de evacuare a rezidenţilor.

Linkoping, cu o populaţie de circa 150.000 de locuitori, este situat la aproximativ 175 km sud-vest de capitala Stockholm.

Cel puțin 19 persoane au fost rănite și mai multe clădiri au fost afectate, în urma unei explozii puternice produse vineri în orașul Linkoping, situat în sudul Suediei, au anunțat autoritățile locale, citate de agenția de presă Reuters, după cum relatează şi mediafax.

Momentan nu se cunoaște cauza exploziei. Autoritățile au anunțat că au trimis o echipă de specialiști în dispozitive explozive la fața locului și au deschis o investigație.

„S-a produs o explozie foarte puternică. Până în acest moment am reușit să confirmăm că există 19 persoane rănite. Am închis zona”, a declarat Bjorn Oberg, purtător de cuvânt al poliției din Linkoping.

Conform informațiilor apărute în presa locală, explozia a distrus geamurile și balcoanele unei clădiri rezidențiale de cinci etaje și a afectat și alte clădiri din zonă.