DISTRIBUIȚI

O explozie de origine necunoscută s-a soldat duminică cu un mort şi 20 de răniţi într-un centru comercial din Erevan, capitala Armeniei, au anunţat autorităţile acestei ţări din Caucaz, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Potrivit datelor preliminare, s-a produs o explozie care a declanşat un incendiu”, a anunţat Ministerul situaţiilor de urgenţă într-un comunicat, provocând moartea unei persoane şi „circa 20 de răniţi” potrivit unui prim bilanţ.


Citeşte şi: Atacatorul lui Salman Rushdie a fost inculpat pentru tentativă de omor şi nu poate fi eliberat pe cauţiune – Black News

Originea exploziei, care s-a produs la începutul după-amiezii în piaţa de gros Surmalu, nu este cunoscută până în prezent.

Înregistrările video şi fotografiile care circulă pe reţelele sociale arată o coloană de fum negru ridicându-se spre cer. Într-un video se poate auzi cum mai multe detonări se succed, ca la un foc de artificii.

Un ziarist local citat de DPA a spus că explozia ”masivă” a fost cauzată probabil de artificii depozitate necorespunzător care s-au aprins. Potrivit salvatorilor, ar putea fi încă persoane sub dărâmături.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit sau au fost avariate.

Citeşte şi: Rusia confirmă un posibil schimb de prizonieri cu SUA – Black News

Micul stat din Caucaz cu circa trei milioane de locuitori este una dintre cele mai sărace ţări din lume. Încălcările regulilor de siguranţă sunt frecvente.

În plus, Armenia traversează o perioadă dificilă după războiul din 2020 împotriva Azerbaidjanului vecin care s-a soldat cu o înfrângere grea şi cu o criză politică majoră, notează France Presse.