DISTRIBUIȚI

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 22 au fost rănite în explozia unei bombe, joi, într-un cartier comercial din Lahore, al doilea cel mai mare oraş din Pakistan, informează AFP, citând surse din poliţie şi spitaliceşti, potrivit agerpres.

„Primele investigaţii arată că explozia a fost cauzată de un aparat exploziv dotat cu un dispozitiv cu ceas şi plasat sub o motocicletă”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Lahore, Rana Arif.


Citeşte şi: Pentru testarea Covid, nasul poate să nu fie întotdeauna cea mai bună soluţie – Black News

Poliţia locală şi o sursă spitalicească au anunţat că două persoane au fost ucise, printre care un copil de 9 ani, iar alte 22 au fost rănite în această explozie survenită în faţa unei bănci din cartierul Anarkali.

„Nicio grupare nu a revendicat deocamdată acest atentat”, a adăugat Rana.

Pakistanul se confruntă de mai multe săptămâni cu resurgenţa Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), talibanii pakistanezi, întăriţi prin revenirea la putere a talibanilor în august în Afganistan.

TTP, o mişcare distinctă faţă de cea a noilor conducători afgani, a revendicat mai multe atacuri de la începutul acestei săptămâni, printre care unul survenit luni împotriva unui post de control al poliţiei în Islamabad, atac în care un poliţist a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi.

Acest gen de incident este rar în capitala Pakistanului, plasată sub o puternică supraveghere din partea poliţiei în condiţiile prezenţei în acest oraş a numeroase ambasade străine şi unde securitatea s-a îmbunătăţit în ultimii ani.

Citeşte şi: CIA: ‘Sindromul Havana’ nu este a priori imputabil unei puteri străine – Black News

Ministrul afacerilor interne pakistanez, Sheikh Rashid Ahmed, a atenţionat marţi împotriva posibilităţii de noi atacuri. „Acesta este semnul că activităţile teroriste au început la Islamabad”, a declarat el pentru presă. „Acesta este primul atac terorist din acest an şi trebuie să rămânem vigilenţi”, a adăugat el.

Guvernul pakistanez a încheiat un armistiţiu de o lună cu TTP anul trecut, însă acesta s-a încheiat pe 9 decembrie, fără niciun progres în negocierile de pace.