DISTRIBUIȚI
Azteca Noticias

O explozie a artificiilor în cursul unei procesiuni religioase a făcut marţi cel puţin opt morţi şi peste 50 de răniţi la intrarea într-o biserică, la 145 de kilometri de Ciudad de Mexico, potrivit autorităţilor locale, transmite AFP, potrivit agerpres.

Explozia s-a produs în zorii zilei în faţa bisericii din Tequisquiapan, în statul Queretaro (centru), unde locuitorii organizaseră o procesiune.


Citeşte şi: Vot de neîncredere pentru May în propriul partid

„Ceva a funcţionat prost şi a explodat”, a declarat presei responsabilul serviciilor de urgenţă din acest stat, precizând că doi copii în vârstă de 11 şi 12 ani şi-au pierdut viaţa.

O înregistrare video care circulă pe reţelele sociale arată mai mulţi pelerini care se îndreaptă pe muzică spre intrarea în biserică şi la un moment dat o explozie enormă provoacă panică şi strigătele mulţimii.

 

Accidentele legate de industria pirotehnică sunt frecvente în Mexic unde artificiile sunt utilizate tradiţionale pentru a marca sărbătorile religioase.

Citeşte şi: Poliţia desfăşoară o operaţiune amplă în apropiere de catedrala din Strasbourg

Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa în iulie la Tultepec, în vecinătatea capitalei mexicane, unde se află un mare târg de artificii. Acelaşi târg a fost scena unei tragice explozii în decembrie 2016, cu câteva zile înainte de Crăciun, care a făcut 42 de morţi şi 70 de răniţi.