DISTRIBUIȚI
twitter

O explozie s-a produs sâmbătă dimineaţa în apropierea unei secţii de poliţie din centrul capitalei daneze Copenhaga, au anunţat autorităţile locale, citate de agenţia dpa, scrie agerpres.

Poliţia din oraş a informat pe Twitter că explozia s-a produs lângă o secţie de poliţie din cartierul Norrebro şi a adăugat că nicio persoană nu a fost rănită.


Citește și : Armenia cere CEDO o opinie consultativă privind o lege în baza căreia e inculpat un fost preşedinte

Serviciile de urgenţă s-au deplasat la locul exploziei după ce au primit apeluri referitoare la un zgomot foarte puternic în zonă, a declarat purtătorul de cuvânt al brigăzii de pompieri Brian Eriksson pentru agenţia de ştiri daneză Ritzau.

Incidentul s-a produs după o altă explozie care a avut loc marţi seara şi care a spart geamurile şi a provocat pagube faţadei clădirii care găzduieşte Agenţia daneză de taxe şi impozite din Copenhaga. Poliţia consideră incidentul de marţi seară drept un act deliberat.

„Nu este un accident. Cineva a vizat în mod deliberat clădirea”, a declarat miercuri pentru presă inspectorul şef de poliţie Jorgen Bergen Skov, adăugând că momentul în care s-a produs explozia sugera că autorul nu a avut în intenţie să provoace victime.

Citește și : O rachetă cu propulsie nucleară a explodat la centrul de teste din oraşul rus Severodvinsk (presă)