DISTRIBUIȚI
twitter

Cel puțin 12 persoane au fost rănite ușor în urma unor explozii produse la un depozit de armament din nordul Ciprului după un incendiu izbucnit într-o zonă militarizată, a anunțat joi ministrul cipriot de Externe, Kudret Ozersay, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Ministrul a transmis că perimetrul a fost izolat întrucât exploziile au continuat în zona militarizată din estul provinciei Kyrenia, un oraș-port situat într-o regiune frecventată de turism.


Citește și : Administraţia Trump doreşte ‘progrese substanţiale’ în negocierile comerciale cu China (Mnuchin)

„Din păcate, un incendiu a izbucnit într-un depozit de muniții din zona militarizată de la est de Kyrenia urmat de o serie de explozii”, a spus Ozersay.

Zona a fost securizată, iar poliția i-a avertizat pe localnici să nu se apropie, a adăugat acesta

Localnicii din satul Arapkoy, la aproximativ 12 km est de Kyrenia, au părăsit inițial zona ca o măsură de precauție în timpul exploziilor, dar au început să se întoarcă acasă, a spus el.

Citește și : Lula da Silva: ‘Bolsonaro nu face nimic, el distruge’

Ministerul Apărării din Turcia a anunțat că incendiul a ținut sub control, iar cauza producerii primei explozii nu a fost clarificată.

Postul CNN Turk a difuzat imagini care arătau mai multe explozii și nori de fum.

CNN Turk a transmis, de asemenea, că nu mai există niciun risc în zonă și că nu a fost necesară evacuarea unui hotel din apropiere.