DISTRIBUIȚI
Daily Mail

Cel puțin 66 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite în urma unei explozii produse în timp ce încercau să fure combustibil dintr-o conductă spartă în regiunea Hidalgo din centralul Mexicului, au anunțat autoritățile locale, citate de BBC, scrie mediafax.

Explozia s-a produs la câteva ore după ce câteva persoane au dat o gaură în conductă pentru a fura combustibil. Zeci de persoane s-au strâns pentru a colecta în containere combustibilul care țâșnea din conducta spartă. Incidentul a avut loc în orașul Tlahuelilpan.


Citește și : Doi jihadiști americani, capturați de miliții siriene susținute de SUA

Ministrul pentru Securitate Publică, Alfonso Durazo, a anunțat că incendiul a fost stins puțin după ora locală 0.00 (8.00, ora României). Bilanțul inițial era de 21 de morți și zeci de răniți.

„Fac apel întregii populații să nu mai fie complice în furtul de combustibil. Pe lângă faptul că este ilegal, vă pune viața în pericol. Ce s-a întâmplat azi în Tlahuelilpan nu ar trebui să se repete”, a transmis Omar Fayad, guvernatorul regiunii Hidalgo.

Președintele mexican López Obrador a făcut o vizită sâmbătă în orașul Tlahuelilpan și a supravegheat operațiunea.

Citește și : Caniculă extremă în Australia, temperatura medie națională a ajuns la 40 de grade

Noul președinte mexican Andres Manuel Lopez Obrador a lansat o ofensivă împotriva furturilor de combustibil, despre care autoritățile spun că produc statului daune de peste 3 miliarde de dolari pe an.