DISTRIBUIȚI
Firefighter Close Calls

Un imobil a fost parţial distrus sâmbătă în apropiere de Moscova de o explozie de gaze, care a făcut cel puţin un mort, într-o perioadă în care populaţia este consemnată la domiciliu din cauza pandemiei de COVID-19, au anunţat echipele de intervenţie, citate de AFP, scrie agerpres.

O imagine difuzată pe contul de Instagram de serviciul de presă al guvernatorului regiunii capitalei ruse arată clădirea distrusă la cel puţin trei etaje.


Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în Spania

Potrivit unui bilanţ publicat de Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă, în explozia şi-a pierdut o persoană şi alte patru au fost rănite, informează RIA Novosti şi Interfax.

 

Explozia a avut loc la etajul doi al acestui imobil de locuinţe din Orehovo-Zuevo, un oraş situat la 95 km est de Moscova.

O înregistrare video difuzată de jurnalul Moskovski Komsomoleţ îi arată faţada parţial prăbuşită, în timp ce locuinţele învecinate sunt intacte.

Exploziile din cauza scurgerilor de gaze sunt relativ comune în Rusia, căci cea mai mare parte a infrastructurilor datează din epoca sovietică şi normele de securitate sunt adesea ignorate.

Explozia de sâmbătă intervine în plină perioadă de izolare decretată din cauza propagării COVID-19. Cea mai mare parte a ruşilor sunt sfătuiţi să stea în case.

Citește și : Recesiunea provocată de coronavirus va fi ‘mult mai gravă’ decât criza din 2008 (FMI)