DISTRIBUIȚI
France 24

Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa joi în explozia accidentală survenită într-o uzină chimică din Ain Sokhna, în estul Egiptului, au indicat surse medicale şi din domeniul securităţii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Două surse medicale contactate de AFP au afirmat că 10 persoane decedate în accidentul respectiv se află la morga spitalului general din oraşul Suez, situat la o distanţă de circa 50 km.


Citește și : UE27 se orientează spre o respingere a datei de 30 iunie pentru amânarea Brexitului (surse diplomatice)

O sursă din domeniul securităţii a confirmat pentru AFP explozia din zona aflată în apropiere de Marea Roşie. Potrivit mai multor media egiptene care au transmis informaţia, accidentul s-ar fi soldat în total cu circa cincisprezece morţi şi răniţi.

Totuşi, nici o sursă oficială nu era în măsură joi după-amiază să confirme nici bilanţul, nici locul exact al accidentului industrial.

Ain Sokhna, din guvernoratul Suez, se află la circa 130 km de Cairo. În acest oraş de coastă au loc activităţi industriale, dar se află şi hoteluri.

Citește și : Zeci de persoane au murit după ce un feribot supraaglomerat s-a scufundat în fluviul Tigru din nordul Irakului