DISTRIBUIȚI
MHB Markets

Cotaţia petrolului Brent a urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şi jumătate, în urma informaţiilor că o conductă importantă din Marea Nordului va fi închisă timp de mai multe săptămâni pentru reparaţii, transmite MarketWatch.

Preţurile petrolului sunt susţinute şi de datele economice pozitive, care alimentează aşteptările referitoare la cererea de petrol, compensând o parte din temerile legate de creşterea producţiei în Statele Unite.


Petrolul Brent cu livrare în februarie a cost cotat în creştere cu 1,19 dolari, respectiv cu 1,9%, la 64,59 dolari pe baril, pe platforma ICE Futures Europe.

La bursa de mărfuri din New York, petrolul West Texas Intermediate, cu livrare în ianuarie, a avansat cu 49 de de cenţi, respectiv cu 0,9%, la 57,85 dolari pe baril, după ce săptămâna trecută cotaţia sa a coborât cu aproximatv 1,7%.

Conducta Forties, care transportă petrol din Marea Nordului la o rafinărie din Scoţia, ar putea fi închisă pentru circa trei săptămâni după descoperirea unei fisuri, săptămâna trecută, potrivit BBC News.

Financial Times a relatat că această conductă transportă aproape 40% din producţia de petrol şi gaze a Marii Britanii din Marea Nordului, conectând de uscat 85 de exploatări.