DISTRIBUIȚI
YouTube

Fionnuala Ni Aolain, o expertă ONU privind drepturile omului, a făcut apel către Facebook să îşi limiteze definiţia privind terorismul pentru a nu a mai permite guvernelor să reducă la tăcere grupările de opoziţie legitime, scrie Reuters, potrivit news.ro .

„Folosirea unei definiţii atât de largi este îngrijorătoare având în vedere numărul de guverne care caută să catalogheze drept terorism diferite forme de rebeliune sau opoziţie”, a afirmat Ni Aolain în scrisoarea sa adresată fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg.


Citește și : Coaliţia militară care intervine în Yemen sub comandament saudit insistă că raidul împotriva unui autobuz cu copii a fost ”legitim”

În scrisoare se arată că Facebook nu ia în considerare grupările rebele înarmate care respectă dreptul internaţional. Ea nu a oferit exemple, dar guvernele care se confruntă cu o opoziţie înarmată, precum în Siria, cataloghează de obicei toţi oponenţii ca fiind terorişti, chiar dacă alte ţări nu sunt de acord.

Ni Aolain a salutat „rolul important pe care Facebook îl joacă în depistarea activităţii teroriste online”, dar a precizat că nu trebuie să intervină în drepturile omului şi ar trebui să se asigure că există o modalitate de a contesta deciziile greşite luate împotriva utilizatorilor.

Definiţiile largi şi imprecise privind terorismul ar putea duce la „o implementare discriminatorie, cenzură şi interzicerea arbitrară a accesului la serviciile Facebook”, a avertizat Ni Aolain.

Citește și : Postul public rus de televiziune a lansat o emisiune săptămânală despre Putin