DISTRIBUIȚI
Virgin Radio Romania

Exit, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, care atrage zeci de mii de fani în Serbia, ar trebui să poată fi organizat în august ca urmare a ameliorării situaţiei sanitare, a anunţat guvernul sârb, relatează AFP, potrivit agerpres.

Din cauza pandemiei de coronavirus, cea mai mare incertitudine s-a menţinut până în prezent asupra organizării acestui eveniment, care are loc de obicei la mijlocul lunii iulie la Novi Sad, în nordul Serbiei.


Citește și : Moscheile din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite rămân ÎNCHISE

Premierul Ana Brnabic a propus joi ca acest eveniment să aibă loc o lună mai târziu, în august, iniţiativă salutată de organizatori.

„Am adoptat o recomandare pentru ca festivalul să continue în august”, a declarat ea. „Ne aşteptăm ca situaţia (sanitară) să fie complet restabilită până în august”, a mai spus Ana Brnabic.

Aceasta este „o veste excelentă”, au reacţionat vineri organizatorii într-un comunicat.

Data exactă rămâne să fie stabilită, precum şi formatul festivalului. „Dacă este necesar, suntem pregătiţi să reducem substanţial numărul de vizitatori şi să ne limităm la publicul local şi regional”, au continuat aceştia, adăugând că în curând va avea loc o întâlnire pe acest subiect.

Citește și : Serbia trimite armata să păzească cu mitraliere o tabără de migranți – VIDEO

Exit ar deveni astfel unul dintre primele festivaluri din Europa care ar fi autorizate după criza provocată de pandemia de CIVID-19. Pe afiş, David Ghetta, Fatboy Slim, Sepultura …

În 2019, Exit a atras 200.000 de spectatori din fosta Iugoslavie, Europa de Est, dar şi din Marea Britanie şi Olanda.