DISTRIBUIȚI
CNBC.com

Larry Kudlow, consilier economic la Casa Albă, susţine că nu există nicio confuzie în administraţia americană privind sancţiunile împotriva Rusiei, informează Reuters. Kudlow a reamintit că Statele Unite au adoptat deja astfel de sancţiuni şi a afirmat că în prezent la Washington se analizează noi măsuri, conform agerpres.

Ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat duminică că secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, urma să prezinte luni alte sancţiuni.


Citește și : Fostul procuror general al Albaniei, vizat de o anchetă deschisă pentru spălare de bani

Luni, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, nu a confirmat anunţul ambasadoarei. „Avem în vedere impunerea de noi sancţiuni Rusiei şi o decizie în acest sens va fi luată în viitorul apropiat”, a spus ea. „Analizăm situaţia, dar nu este nimic de anunţat acum”.

La Mar-a-Lago, în statul Florida, unde preşedintele american Donald Trump urma să se întâlnească marţi cu premierul japonez Shinzo Abe, Kudlow a declarat presei: „Cred că problema aici este că avem un set de sancţiuni şi alte sancţiuni sunt în studiu, dar nu au fost determinate”. În ceea ce o priveşte pe Haley, consilierul a apreciat că „lucrează minunat, este o ambasadoare ineficientă” şi că „este posibil să fi fost o confuzie de moment în această privinţă”.

Citește și : SUA vrea să creeze o forţă arabă care să înlocuiască prezenţa sa militară în Siria (WSJ)